Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Atasözünü Aile İçinde Yardımlaşmanın Önemi Açısından Arkadaşlarınızla Değerlendiriniz.

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Atasözünü Aile İçinde Yardımlaşmanın Önemi Açısından Arkadaşlarınızla Değerlendiriniz.

Atasözlerimiz kısa ve öz halleriyle bize çok şeyler anlatır. Dersler verir, nasihatler verir, yol gösterir ve bazen de ibret almamızı sağlar. Yeri geldiğinde onlardan örnek vermek fikirlerimizi daha kolay anlatmamızı sağlar. “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözümüz de bunlardan biridir. Yazımızda bu sözü aile açısından açıklayacağız.

Aile dediğimiz birbirine kan bağıyla bağlı olan en küçük toplum birimi, dayanışma içinde iş yaptıkça ortaya iyi işler çıkabilir. Aile birkaç kişiden oluşan topluluk olduğundan bu topluluk içinde işlerin yalnız yapılması birşey ifade etmez. Birliktelik esastır.

Bu konuda “kimsesiz olmak” ile “aile olmak” kavramlarını kıyaslayabiliriz. Ailesi tarafından terk edilmiş bir insan öyle kendi kendine bir hayat kurmaya çalışır. Korkularından emin olamaz. Arkasını yaslayacağı ve kendisini güvence altına alacağı bir ailesi yoktur. Dolayısıyla toplumdaki rolü siliktir denilebilir. Durum böyle olunca sosyal hayatta da yolunu bulamaz insanlar arası ilişkilerini oturtamazlar.

Bir ailesi olan insanın toplumda belirli bir konumu olur. arkasında annesi babası vardır. onun açığı kapatılır. O sesini çıkaramadığı yerde ailesi kol kanat gerer ve ona sahip çıkarlar. İşte bu söylediklerimiz bir olmaktan birlik olmaktan kaynaklanır. şu zorlu hayat yolunda tek başına yürümeye çalışanlar takılıp düşerlerken annesi, babası ve kardeşiyle yürümeye çalışanlar gayet iyi ses ve soluklarını başkalarına duyurabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.